Fr. Sep 22nd, 2023

Aangezien de prijs van Bitcoin zich consolideert onder een belangrijk weerstandsniveau, laten de gegevens op de keten een optimistische trend zien.

Nieuwe on-chain gegevens suggereren dat de vraag naar Bitcoin (BTC) van nieuwe investeerders toeneemt. Met name het aantal nieuwe BTC-adressen nadert het niveau van 2017, wanneer de prijs $20.000 bereikt.

Brock Connelly, de CEO van RoundBlock Capital, zei:

„Heeft iemand gemerkt dat de dagelijkse actieve adressen (Bitcoin) weer boven het niveau van juni 2019 liggen en in december 2017 bijna 1,29 mm hoog zijn. De BTC-markt voelt nu heel anders aan.

Verschillende on-chain metrics wijzen op een voortzetting van de Bitcoin-uprend, ondanks de stijging van 28% van de digitale activa in de afgelopen drie weken.

Kopers tonen hernieuwde interesse naarmate de nieuwe BTC-adressen stijgen.

Na de 2 Augustus Bitcoin flash, zijn zowel BTC als Ether (ETH) gestaag in prijs gestegen. Op dat moment stuurde meer dan $1 miljard aan futures liquidaties in een uur de markt voor een korte periode naar beneden.

Sindsdien hebben de grote cryptokringen zich gestabiliseerd en zijn de prijsbewegingen minder volatiel geworden. De stabiliteit van BTC en ETH zou ook kunnen wijzen op het begin van een accumulatiefase.

Hoewel de BTC-prijsactie van deze week sterk is geweest, heeft het digitale activum vele technische redenen om een afwijzing te zien van de 11.700 tot 12.000 dollar. Historisch gezien heeft $12.000 gediend als een sterk weerstandsniveau en elke poging om een wekelijkse kaars daarboven te sluiten in de afgelopen twee jaar heeft geleid tot langdurige correcties.

Met dit gezegd zijnde, neemt de prijs van Bitcoin gestaag toe naarmate metriek zoals nieuwe BTC-adressen blijven stijgen. De gegevens lijken erop te wijzen dat veel beleggers BTC geleidelijk aan opbouwen.

Een mogelijke reden voor de gestage opleving van Bitcoin in de afgelopen vijf dagen zou de winstgevendheid van adressen kunnen zijn. Volgens IntoTheBlock is 93,76% van alle Bitcoin-adressen nu winstgevend. De onderzoekers zeiden:

„Het Bitcoin-netwerk heeft een totaal van 702,11 miljoen adressen, waarvan 30,99 miljoen momenteel een saldo hebben in BTC. Tegen de huidige prijs van 11.758,8 dollar profiteert 93,76% van de adressen met een saldo op dit moment van hun BTC-posities.

 

On-chain analisten meten vaak de winstgevendheid van adressen door de waarde van Bitcoin vast te leggen die eerst door een adres is verplaatst. Hoewel het soms onnauwkeurig kan zijn, geeft het meestal aan wanneer het adres voor het eerst BTC heeft gekocht.

Wanneer de meerderheid van de adressen winstgevend zijn, vermindert het de noodzaak om BTC op korte termijn te verkopen. Hoewel een argument voor een terugtrekking met winstoogmerk kan worden aangevoerd, suggereert de huidige stabiliteit van BTC dat dit niet het geval is.

12.000 dollar is de grootste hindernis…

 

Op de korte termijn is de grootste wegversperring voor Bitcoin het $12.000 weerstandsniveau. In de afgelopen weken heeft BTC zich net onder het niveau geconsolideerd en er moet worden opgemerkt dat consolidatie in de buurt van een belangrijk weerstandsgebied als een teken van optimisme kan worden beschouwd.

Technisch analist Edward Morra stelde voor dat spot handelaren op Coinbase en Bitstamp de $11.600 tot $11.700 range verdedigen. De overvloed aan kooporders in het steungebied zou de kans op een grote pullback kunnen verminderen.

Sommige handelaren houden de Amerikaanse aandelenmarkt nauwlettend in de gaten op 7 augustus, omdat deze samenvalt met het vrijgeven van nieuwe baangegevens. In het verleden de paar maanden, leidden de positieve baangegevens tot bijeenkomsten in de cryptocurrency markt.

Von admin